onsdag 7. april 2010

Hva jeg sysler med nå?

Hva jeg sysler med nå?

Jeg lærte meg å hekle i fjord sommer av min svigermor. Da ble jeg bitt av heklebasillen. Jeg bestilte ganske raskt etter meg en heklebok "Hekling - abc for hekleentustiaster" av Betty Barnden og "Dukkeklær til aktiv lek" av Lise Nymark. 
Begge bøkerne liker jeg veldig godt. "Hekling" boken har mange gode tips på mønster og hvordan disse mønstrene hekles med lett beskrivelse for en nybegynner. Den er også en god huskelapp på hvordan grunnmønsterene er og innholder også noen tips på hvordan du blant annet bytter farger, syr sammen og til hvordan du hekler rundt. Alt det en nybegynner trenge å vite. Jeg har den alltid ved min side når jeg hekler. Anbefaler boken både for nybegynnere og viderekommende siden boken har mange fine mønstre å komme med. 

"Dukkeklær til aktiv lek" kjøpte jeg fordi jeg arbeider i en barnehage og synes det var en bra bok, som innholdt dukkeklær som passet til ulik lek og ulike dukker som det er i barenhagen. Jeg synes også det ikke virket så alt for vanskelig å hekle klærne i boken. Det tok en tid før jeg skjønte mønsterspråket i boken, mønstrene kunne hvert litt bedre beskrevet noen gang. Men med litt hjelp begynte jeg knekke mønsterkoden. Det er ganske enkle mønstre for en nybegynner, for en mer vidrekommende hekler kan det hende det blir for kjedelig. Boken innholder både hekleprosjekter og strikkeprosjekter. En veldig bra bok, som innholder mange fine prosjekter. Her er eksempler på noen av dem:
Hvorfor jeg skriver om disse bøkerne er at det jeg driver med nå, har utgangspunkt i boken "Dukkeklær til aktiv lek". Jeg holder på å hekle en nattkjole. Slik ser den ut:

Har litt igjen å hekle på den. Nattkjolen mangler armer og en del festete ender. Jeg skal legge ut ett nytt bilde når den er ferdig. Den hadde også litt tilbehør. Noen natt tøfler og en rosa kanin kosedyr til. Synes den var veldig søt. Vet ikke om jeg er helt fornøyd med resultatet. Har ikke holdt heklefastheten under hele og bak har den en heklesøm som ikke er spesielt rett og flott å se på. Men så er dette også mitt første litt store prosjekt siden jeg begynte å hekle. Øvelse gjør mester har jeg hørt....tiden vil vise:D Det er bare å følge med! Har allerede bestemt at mitt neste prosjekt skal være en badedrakt.

PS: Jeg fikk her om dagen mine nye heklenåler var ikke de fine??Nå er det bare å se om de duger:D De var billig og er kjøpt på hobbyklubben.no. Etterhvert skal jeg skaffe meg heklenåler i tre, men de får duge nå i starten. Heklenålene går fra 3mm til 10mm.
 


2 kommentarer:

Anonym sa...

Jøss så flink du er, Isabella! Og ikke vær så beskjeden vedr. det du har hekla! Jeg fikk, folkens, ei kjempeflott, hekla toalettmappe av Isabella til jul! Jeg var virkelig imponert, den var foret, hadde glidelås og perlepynt! Helt nydelig, og så pent arbeid! I lilla og rødt! OG - fylt opp med de herligste pleieprodukter, til hele kroppen.
Til kommende jul ønske eg meg ei sånn mappe med heklekroker! De er helt ok, man trenger ikke design-kroker!!
Kari (som har lært Isabella elementære heklekunster!)

Gråbekka`s Hobbyblogg sa...

Hei Kari!!
Bra julegavetips av deg...det skal jeg huske:D Trenger ikke design kroker jeg nei,men jeg ønsker å ha de i tre. Takk for skrytet:D

Hilsen Isabella

Legg inn en kommentar