fredag 2. april 2010

Enkle Påskekort.

Enkle Påskekort å lage!!!

Jeg fikk ikke tid til å ordne noen julekort i fjord...derfor ble det til at jeg ville lage påskekort i stede til familie og venner. Siden jeg skulle sende til så mange, måtte det være enkle kort å lage (Desverre strakk ikke tiden til å lage til alle jeg hadde tenkt til, men de skal få en fin sommer hilsen senere). Jeg fant oppskrift på enkle kort på Martha Stewart`s hjemmesider: http://www.marthastewart.com/photogallery/easter-and-spring-greetings#slide_2.

Jeg startet  med å handle inn utstyr på Panduro..........farlig butikk å gå inn i, man kommer ut ganske blakka. Jeg kjøpte dette:
 •  FINE MØNSTER ARK • FINE BÅND I MANGE FARGER
 • STEMPEL AV KYLLING (Egentlig en ugle ikke kylling trur jeg)
 • BOKSTAV STEMPEL
 • STEMPELPUTE
 • STEMPELBLOKK
 • BLOKK MED PASTELL ARK 4.5 * 6.5
 •  GUL OG RØD GLITTERLIM
 • TUSJER Kom selvfølgelig ut med noe annet også, som du kan se på bilde (som tøybiter i forskjellige farger (lure på hva jeg skal bruke dem til?, pensel og små svamper). Jeg hadde også noe av utstyret fra før som tusjene og rød glitterlim. Må si at ugle stemplet var det første stemple jeg har kjøpt. Ble gele stempel fordi dem er lett å stemle med. Men det aller viktigste utstyret som må fungere bra er:
 • SAKSEN
 • SKALPELLET
 • DE ULIKE TINGENE Å LIME MED (Jeg brukte limstift, dobbelsidig teip og en lim ruller) 
Jeg byttet å bruke skalpell og saks. Gikk fortere med skalpellet, saksen var fint å rette opp de skjeve kantene med. Samme til hvordan jeg limte. Jeg likte ikke lim rulleren så godt, så den ble minst brukt. Anbefales ikke. Den dobbelsidige teipen var god på de rette hjørnene, mens limen var god ved buene.  

Jeg startet kortlagingen med å lage en mal for kortene. Jeg brukte bakepapir, og ett stykke tykt ark. Jeg klippet hulle i kortet ved hjelp av sirkelen jeg hadde laget på matpapiret. Måtte litt prøving å feiling til før man fik en bra sirkel, men jeg brettet matpapiret i to og klippet ut en halv sirkel, slik ble sirkelen hel når den ble brettet ut igjen. Deretter brukte jeg malen til å lage hull i alle pastell kortene mine. 

 Etter hullet var laget tok jeg å valgte noen av de fine mønsterpapirene og klippet de like store som kortet. Men før jeg limte dette oppå, måtte jeg lage to hull på toppen av egget og tre båndene på til en sløyfe.  
Noen av mønsterpapirene var ikke hvite eller ensfarget bak. Dette fikset jeg ved å lime et helt pastellkort oppå igjen, slik at det ble enklere å stemple og skrive på.

 Jeg pyntet også noen av mønsterarkene litt ekstra. Her er noen eksempler:
Her er noen eksempler på hvordan jeg brukte stemplene mine bak på kortet. Jeg fargela noen av dem og noen hadde farget ark bak, så de farget jeg ikke. Det var en del av stemplene som ikke ble så perfekte som jeg ville. Men jeg fikk teknikken inn etter hvert. Viktig å dekke hele stemplet med blekk og ikke vrikke det når det er på arket, men trykke forsiktig. Jeg trykte hardt noen ganger, og vrikket da tøytdet litt blekk utover. Her er eksempler på noen uheldige og noen fine kyllinger:
Jeg lagde også konvoluttene selv. Jeg brettet ett A4 ark, slik visst på bildet. jeg brettet inn begge sidene og limte de sammen med den dobelsidige teipen. VOLLA en konvolutt!!! Men etterhvert ble det mange konvolutter i mange fine farger!!!


Jeg endte med å lage hele 17 kort, her er resultatet fra noen av dem:

2 kommentarer:

Legg inn en kommentar