tirsdag 27. mars 2012

Påskepynt å lage med barna

Påskepynt å lage med barna

Snart kommer påsken til oss og jeg har hatt lyst lenge i den forbindelse å lage noe påskepynt til huset. Men jeg hadde ikke lyst å bruke så mye penger på å kjøpe masse nye ting inn. Jeg søkte på nettet og fant denne siden: Spottedcanary.com og ble inspirert. Jeg fant noe tykt ull garn, som jeg kunne bruke og fant ut jeg ville lage en duskekylling. Dette er også så enkelt at de litt større barna kan være med på det. Men jeg vil anbefale og prøve litt først selv. Spesielt hvis ikke du har lagd dusk før. Man kan jo lage dusker i forskjellige størrelser, jo større jo lenger tid, så jeg vil anbefale og starte med en liten en, slik at barna ikke mister interessen. Når de skjønner tegningen, kan de hende de vil lage en stor dusk. Det er jo fasinerende å se hvordan en dusk blir til.

Hvordan lage dusk?

Først måtte jeg finne noe papp og jeg fant den i papir søpla.

Deretter fant jeg noe sirkelformet som var i nærheten, og som var i passende størrelse. Her ble det en liten glass skål og ett stort te lys.

Jeg ville ha stor dusk, derfor laget jeg store ringer. Sett ringene sammen.

Jeg knyter fast ullgarnet i de to platene som ligger på hverandre. Jeg surrer garnet rundt og rundt ringen.

 Jeg surrer ulltråden til den dekker hele ringen og begynner å bli et tykt lag med garn. Jo mer garn, jo mer kompakt dusk.


Når man er ferdig å surre, tar man og begynner og klippe opp garnet. Da klipper man imellom de to platene. Deretter knytter man ett tau imidten av de to platene, slik at dusken får en midtdel og henger sammen.Knyt godt fast.


Salabimm, da har du en dusk, som kanskje må klippes litt til.


Høna

Dusken er ferdig. Det er jo fint å lage dusker i all slags farger, men jeg tok det jeg hadde liggende og som ikke skulle brukes til noe spesielt. Det går nesten ett helt nøste ved lag av dusk. Ihvertfall hvis du vil ha en fyldig en. Jeg bestemte meg for å lage en påskekylling av min dusk, men jeg prøvde meg først på en høne for morsomhetens skyld. Dette er jo en aktivitet man kan holde på med hele året. Man kan feks lage mange forskjellige dyr.Jeg brukte perler til å lage resten av kyllingen/høna. Anbefaler limpistol når øyne, nebb osv. skal limes på. Sitter bedre på. På bildene har jeg enda ikke limt på delene. Slik ble høna/kyllingen til:

Må ha, perler i forskjellige farger og perlebrett. Husk og stryk dem med matpapir imellom strykejernet og perlene. Dette går raskt, stryker du for lenge, smelter perlene og blir flate. Dette må en voksen gjøre.

Jeg perlet øyne

Jeg perlet nebb, merk den ene er litt større en den andre.

Jeg perlet kam til høna.

Jeg perlet kylling/høne føtter.

Slik ble høna etter at perlene ble satt på.

Synes den er morsom!

 Fin høne og lett å lage.


Kyllingen

Kyllingen fikk gult hår.

Pip Pip!Ha en fin tirsdag!
17 kommentarer:

KindleJoy sa...

Kreativ !!! Den var jo kjempesøt !!! :D Synd at ungene mine er for "store" til å lage påskepynt med meg mer. Må nesten spare på dette tipset til barnebarn... jada - langt fram, men det er jo kjekt å ha noen triks i bakhånd ;) Eller - kanskje rett og slett jeg og meg selv skal sette igang? Se ikke helt vekk fra det! Jeg har til og med en "Sun Alt-i-1" i søpla ;)
Happy day!

Gråbekka`s Blogger sa...

Takk:) Bare å lage selv:) Storkoste meg, mens jeg holdt på. Har selv ingen barn, men arbeider med barn, så lurt å ha litt ideer liggende klart:)Det går jo ann å pynte kyllingen med det man har rundt seg. Trenger ikke være perler:)Kanskje knapper, ting fra naturen eller feks tøybiter:)

Anbefaler deg KindelJoy å hoppe i det, var veldig morsomt:)Ha en fin Tirsdag:)

Gråbekka`s Blogger sa...

Denne oppgaven gir barna, finmotorisk trening (øving på småbevegelser), de får klippe og perle, noe som er viktig øvelser for å lære feks å skrive senere. Man kan ha fine samtaler med barna underveis som feks. ved å snakke om farger, påsken (hva er påske?),eller man kan telle og sortere perler, så har man litt matematikk underveis mens man lager kyllingene:)

Maria Isabel sa...

Kjempesøt kylling :) Husker jeg lagte sånne dusker i barnehagen :) Lenge siden det kan man si, hehe :)

Ha en fin dag :)

Signe sa...

Hihi, denne var bare fiiin!

Finfin torsdagskveld til deg,
Signe

Gråbekka`s Blogger sa...

Takk Maria Isabel og Signe:)

Ønsker dere en riktig så fin påske:)

Ida sa...

Søt påskepynt!

Gråbekka`s Blogger sa...

Takk Ida, var veldig morsomt å lage:)Gøy å være litt barnslig av og til:) God påske og takk for besøket:)

motionocean sa...

Åååååå - jeg husker vi pleide å lage sånne før!!

Gråbekka`s Blogger sa...

Motionocean,var første gang jeg lagde en slik kylling. Men har skjønt mange har laget slik i barnehagen. Skjønner hvorfor de er jo lett å lage også er de jo litt søte og kan se ut som hva som helst:)God påske til deg, kos deg masse:)

Living LaVida sa...

Hei!
Takk for hyggelig kommentar hos meg!
:)
Så mye fint du lager og viser frem :)
Ha en god helg!

Solveig sa...

Hei :-)

Ønsker deg god helg med en liten utfordring ... den ligger i bloggen min ...

Skolelyst sa...

Denne kyllingen var orginal. Har ikke sett denne varianten før:-) God søndagskveld!

Synnøve Olava sa...

Åhh, det var en kjempeflott påskekylling.... :O)

Takk for den koselige kommentaren på bloggen min!

merlen hogg sa...

I loved reading this piece! Well written!


Merlen Hogg
skumming isolering

andres roy sa...

Usually I do not read article on blogs, but I would like to say that this write-up very pressured me to check out and do it! Your writing taste has been surprised me. Thank you, quite nice article.


Andres
Body by vi

Jannicke sa...

Fantastisk bra :D

Legg inn en kommentar