mandag 28. februar 2011

Månedens bok

Månedens bok
Ble litt overraska når eg skulle begynne å se hvilke bøker jeg har lest denne måneden. Jeg trudde jeg hadde lest flere bøker....men så fant jeg ut at jeg bare har lest ut to bøker og hørt en lydbok. Grunnen er vel at jeg lest sånn ca 4-5 bøker på engang som er ganske tykke og ikke blitt ferdig med dem enda. Men jeg har selvfølgelig en anbefaling og komme med fordet. Jeg vil anbefale lydboken:

Xue Xinran - Tapte døtre 
- Fortellinger om savn og kjærlighet

Bak lydboken:
Tapte døtre er fortellinger om sorg og savn, kjærlighet og håp og et sterkt vitnesbyrd om ettbarnspolitikkens omkostninger for enkeltmennesker. 

Tapte døtre handler om kinesiske kvinner som har hvert tvunget til å gi fra seg sin nyfødte døtre. Døtre har liten verdi, de må ofres for sønner som kan bidra til familiens økonomi. Den kjente journalisten Xinran skildrer disse kvinnenes dramatiske opplevelser, og hun går tett på det kinesiske samfunnet der tusenårige tradisjoner og en streng ettbarnspolitikk spiller avgjørende roller.

Over 120 000 kinesiske barn - de aller fleste jenter - er blitt adoptert bort til utlandet de siste årene. Xinran tok selv vare på et forlatt jentespedbarn, men måtte gi det fra seg til et barnehjem fordi hun allerede hadde en sønn selv. Da barnehjemmet skulle stenge og Xinran ville finne jenta, var hun sporløst forsvunnet.

Litt om boken:
 Må bare si at lydbok er genialt å høre på når man driver med hobbyene sine. 

Jeg synes det var en fantastisk bra lydbok. Historien om Kina og deres kvinner var rørende, provoserende, sjokkerende og veldig lærerikt. Xinran forteller ikke bare andres historie men også sin egen historie i denne lydboken. Det er gripende fortellinger. Men innholder også en del om politikken og om de gamle tradisjonene i Kina....noe som sier hvorfor ting er som de er og hvordan folk i Kina tenker. Anbefaler veldig og lese boken heller høre den på lydbok. 6/6.


Andre bøker som jeg har lest:
  • L.J.Smith - Vampire Diaries. The Awakening og The Struggle.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar