torsdag 20. oktober 2011

Jeg tenker nok du skjønner det sjøl - Historien om Christoffer

Jeg tenker nok du skjønner det sjøl - Historien om Christoffer
Av
Jon Gangdal

Utgitt:  2010
Forlag: Kagge
Språk:  Norsk - Bokmål
Sider:    205
Utgave: 1.Utgave
Sted:     Vestfold
Genre:   Barn
              Familie og forhold
              Misshandling

                                    
     
    
       


Litt om forfatteren: Jon Gangdal
Jon Gangdal er født i 1954 og er kjent som forfatter, komunikasjonrådgiver og fjellklatrer.
Bøker han har skrevet en rekke dokumentarer - og håndbøker. Feks bøker som omhandler klatring og friluftsliv, men han har også skrevet bøker om flere kjente personer som feks alpinisten Kjetil Andrè Aamodt og om politimannen Finn Abrahamsen.  
Gangdal er som sagt en kjent fjellklatrer og har både hvert på Himalaya og Mount Everest på klatreekspedisjoner og han eier også ett eget firma der han arbeider som foredragsholder og rådgiver i kommunikasjon, ledelse, lagbygging og prestasjonsutvikling (http://www.aschehoug.no). Boken om Christoffer er blitt til ved at Gangdal har hatt samtaler med Cristoffers mormor, far og ved å lese gjennom politirapporter og legerapporter. 

Hva handler boken om:
Dette er ikke en vanlig bok. Det er en sann historie om Christoffer 8 år som ble misshandlet til døde av sin stefar i 2005. 
Saken fikk stor mediadekning her til lands, så mange har kanskje hørt om Christoffer saken tidligere. 
I boken får du vite mye mer om Christoffers barndom og om familiens liv, før dødsfallet og etter dødsfallet. Vi får se hvordan livet både til familien og Christoffer forandrer seg etter mor og far skiller lag, og det kommer en ny mann inn i bildet. 
 Bok tittelen "Jeg tenker nok du skjønner det sjøl", er en noe Christoffer brukte å si når de voksne spurte han spørsmål som feks om hvor har de blåmerkene kommet av?
Vi får høre om menneskene rundt Christoffer som kanskje skulle ha oppdaget at noe var på gang og hjulpet han. Vi får også innblikk i hvordan politiet gjør slurvete arbeid ved Christoffers dødsfall noe som gjør etterforskningen av saken vanskeligere. Vi får høre om ett helsepersonell, skole og SFO som heller ikke oppdager det er noe som ikke stemmer i Christoffers liv og kan ta affære. Vi får høre mormors historie som er også en av de som ikke ser eller forstår hva som skjer og hvordan hun sliter med dette i ettertid.

Hva jeg synes om boken:
Det er en veldig godt skrevet bok. Anbefaler veldig å lese denne boken. Kanskje vi blir mer oppmerksom på verden rundt oss. Kanskje kan vi stoppe at noe som dette vil skje med ett annet barn eller familie. Det er en tøff bok å lese, men samtidig er den veldig lærerik og gripende.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar