søndag 21. august 2011

En smakebit på søndag

En smakebit på søndag
Johan Theorin - Nattefokk


Jeg leser denne søndagen en bok fra Johan Theorin, ved navn Nattefokk. Bokern er veldig bra så langt, den er en blanding av krim og spøkelsesfortellinger. Her er en liten smakebit av den:

"Natten etter våknet Joakim med ett rykk. 
Ethel.....
Samme redsel som alltid. Han løftet hode og så på klokka:
01.24" (side 272). 



Har du lyst å fortelle om din bok som du leser på denne søndagen eller bare vil se hva andre leser. Kan du melde deg opp eller se hva andre leser på den her bloggen: Flukten fra virkelighetern - en bokblogg.

Jeg tok utfordringen, hiv deg med du også!



søndag 14. august 2011

En smakebit på søndag

En smakebit på søndag
Stephen King - Revolvermannen


Jeg leser denne søndagen en bok fra en serie av Stephen king: Det mørke tårn. Jeg leser den første boken i serien som heter: Revolvermannen. Her er en liten smakebit fra boken:
 
"En av skikkelsens tentakkelarmer strøk over den flate plattformen på trallen. Den stinker av fukt og mørke. Revolvermannen slapp håndtaket og trakk en revolver. Han plaserte en kule gjennom pannen til det utsultede idiotfjeset. 
Det falt bort, og det matte sumpaktige skjæret forsvant, en måneformørkelse. Revolverilden var tydelig og sved mot de møre netthinnene deres og svant bort motvillig. Lukten av brukt krutt var het og brutal og fremmed i dette begravede stedet" (s. 208).

PS: Boken er å få kjøpt for bare 59 kr HER. Portofritt.



Har du løst å fortelle om din bok som du leser på denne søndagen eller bare vil se hva andre leser. Kan du melde deg opp eller se hva andre leser på den her bloggen: Flukten fra virkeligheten -en bokblogg.
Jeg tok utfordringen, hiv deg med du også!
 

lørdag 13. august 2011

La meg synge deg stille sanger


La meg synge deg stille sanger
Av
Linda Olsson



   Utgitt: 2010
   Forlag: Vigmostad & Bjørke 
   Språk: Norsk - Bokmål
   Sider: 285
   Utgave: 1. Utgave
   Orginal tittel: Let me sing you gentle songs
   Sted: Sverige
   Genre: Romaner



Litt om forfatteren: Linda Olsson:
Linda Olsson er født 1948 i Stockholm. Hun arbeider nå som jurist og forfatter i Auckland, New Zealand. Der hun nå bor med sin mann og tre sønner. "Let me sing you gentle songs" var debutromanen hennes, som ble gitt ut i 2005  og er nå oversatt til mange språk. Hun fikk også en svensk litterær pris (BMP- plaketten) for denne boken i 2006 (wikipedia. org)

Bak boken: 
En mørk og kald vinterkveld kommer Veronika, en ung forfatter, til et avstedsliggende hus i en liten by i Sverige. Hun er på jakt etter ensomheten og stillheten for å skrive ferdig en bok og for å komme over en stor sorg.
Hennes ankomst registrerest i stillhet fra nabohuset over veien. Der bor Astrid, en gammel kvinne som på folkemunne kalles Heksen. Astrid lever stort sett bak husets beskyttende vegger. Ingen vet at hun ruger på mørke familiehemmeligheter og en persolig tragedie. 
I løpet av våren nærmer de to kvinnene seg hverandre. Et uventet og uvanlig vennskap vokser frem - et vennskap som kommer til å forandre de to kvinnenes liv. 

Hva jeg synes om boken:
Jeg fikk denne boken i bursdagsgave av min svigermor og jeg har ikke hørt noe om den før, så jeg gleda meg til å begynne å lese den. 

Det jeg liker med boken er at forfatteren er god på å beskrive omgivelsene, stemninga og personene i boka, slik at det er lett og leve seg inn i boken. Jeg liker vennskapet som oppstår mellom Astrid og Veronika. Hvordan det starter forsiktig og fumlende til og bli ett solid og sterkt vennskap. Hvordan de  blir bedre venner ved at begge deler sine historier fra sitt liv med hverandre. Begge har sterke historier som handler om alt fra, å miste noen, abort, incest og drap på et barn. Gjennom å fortelle sine historier til hverandre vokser begge damene til å bli mer sterke. Jeg liker også tempoet i boken. Forde om det er dystre historier vi får høre, så fortelles de lett og ikke trekkes i det vide og lange. 

Det eneste jeg trekker ned på er at jeg noen gang vet hva som skal skje på forhånd før det skjer. Jeg skjønner historien før den kommer, så den kan noen ganger være skrevet litt forutsigbart og enkelt. Har kanskje noe med at det er forfatterens første bok. Jeg skjønner heller ikke helt poesien som brukes før hvert kapittel, de heng ikke helt sammen, men så er kanskje ikke jeg en poesi jente og skjønner meg så mye på det.
   
Tislutt vil jeg si om boken at det var en utrolig flott og gripende bok. Det var vanskelig og legge boken vekk, noe som gjor man bare måtte lese den helt ferdig.  Anbefaler den. Gir den karakter 5/6.



fredag 12. august 2011

Kjolekort

Kjolekort

Ett av mine søskenbarn har blitt mamma for første gang. Det er stor stas for det er familiens første tantebarn og barnebarn. I den anledningen hadde jeg lyst å gratulere paret med en skjønn jente, ved å lage et kjolekort. Barnet kom mye raskere enn antatt til verden, slik at jeg måtte ordne ett litt enklere kjolekort enn jeg hadde planlagt. I stede for å lage et dobbelt kort ble det ett enkelt kort.
 
Gratulere til de nybakte foreldrene!!








søndag 7. august 2011

The 2011 Stephen King Challenge!

 The 2011 Stephen King Challenge!

Har meldt meg på Stephen King Challenge som vare fra 1 jannuar til 31 Desember. Har valgt å melde meg på å lese 6 (blir da 7) Stephen King bøker siden det ikke e så lenge til året er omme. Man kan velge mellom og lese 6 eller 12 bøker, selvfølgelig lov å les fler, som eg har tenkt å gjøre. 
Tenkte det ville passa å lese litt skrekk og gru bøker nu når det nærme seg høst og vinter. Har ikke lest så mange av hans bøker, men har mange ganger tenkt at det skulle jeg ha gjort. Challengen er med på å motivere meg til dette. Tenkte å begynne på serien hans: Det mørke tårn av Stephen King, som består av 7 bøker......og har allerde lagdt dem av på bibloteket: 

  • Bok 1: Revolvermannen
  • Bok 2: De utvalgte
  • Bok 3: Ødemarken
  • Bok 4: Trollmannen og glasskulen
  • Bok 5: Ulvene
  • Bok 6: Susannahs sang
  • ( Bok 7: Det mørke tårn)
Bare å hive deg med du også!! (Her