mandag 31. januar 2011

Månedens bok

Månedens bok
Har bestemt meg for å skrive hver måned hvilken bøker jeg har lest og hvilken bok jeg vil anbefale av disse å lese. Denne  måneden har jeg ikke vært den store leseren. Jeg har bare lest ut en bok, men derav en veldig bra bok på hele 639 sider.Takk for den fine julegaven! Her er den og den anbefales:

JO Nesbø - Panserhjerte


Jeg elsker Jo Nesbøs krim bøker. Dette er hans 8 bok. Sist leste var "Snømannen". Anbefales også.

Bak boken: 
To kvinner er funnet drept i oslo, begge har druknet i sitt eget blod. Mysteriet politiet står ovenfor, er at stikksårene i ansiktene til de døde er blitt påført fra innsiden av munnen. 

Kaja Solness fra Voldsavsnittet blir sendt til Hong Kong for å oppspore en mann som er deres eneste spesialist på seriedrap. Den alkholiserte politimannen har gjemt seg et sted i millionbyen, på flukt fra demonene fra forrige drapsak, minnene om kvinnen han elsker og kreditorer. Hans navn er Harry hole. 

Panserhjerte er tilstanden hvor brystet ditt er klemt så hardt sammen av snøen du er begravd i at du ikke greier og bevege lungene. Med panserhjerte har du temmelig nøyaktig fire minutter igjen å leve (fra boken).  

Litt om boken: 
Boken begynner som sagt med to groteske mord. Mordene fører til at den legendariske drapsetterforskeren Harry Hole blir overtalt til å ta saken. 

Harry Hole sliter som vanlig med sine personlige problemer og sitt alkoholforbruk....men denne gangen har han også litt rusproblemer. Han bøyer seg fortsatt ikke for autoriteten altså sine sjefer og er fortsatt den kjente og kjære smarte men litt dystre etterforskeren vi liker så godt.

Han havner denne gangen i en sak med mange spørsmål og gåter som må løses, spesielt motivet bak drapene er vanskelig å se. Han er farlig nært selv og bli ett offer i saken.

Vi får treffe mange mennesker med ulike forhold til Harry Hole og spesielt får vi ta del i konkurransen om å være best og først ut av Kripos og Voldsavsnittet i å løse saken, som Harry Hole havner imellom. 

Tempoet i boken er veldig rask. Det er vanskelig og legge den i fra seg, for den er så spennende, de 639 sidene går raskt å lese. Liker også at snømannen blir litt nevnt i boken, og at Harry Hole sliter med ettervirkningene fra den saken.Og at Harry Hole fortsatt har dametekke, så det blir litt romantikk også:) Kos dokk med boka! Heldiggrisan som ikke har lest den enda! Den får 6/6.


torsdag 6. januar 2011

Rosa veske kort

Rosa veske kort

Jeg lagde dette kortet i anledning min mors bursdag. Jeg fikk inspirasjon og mal ifra denne siden:

Var ett veldig morsomt og enkelt kort å lage. Jeg brukte borelåser til å lukke og åpne vesken.  

Slik ble kortet seende ut:





PS: Skriften er hentet fra: http://www.skriftenpaaveggen.no/osc/


Skjorte kort

Skjorte kort

I anledning min bestefars 80 års dag valgte jeg å prøve meg på ett Skjorte kort. Det var mitt første skjorte kort,men jeg fant veldig raskt ut hvordan man ordnet et slikt kort. 

Jeg fikk starthjelp av YouTube.COM selvfølgelig: http://www.youtube.com/watch?v=uApUvt-xWJw&feature=fvsr.

Pyntetipset fikk jeg her ifra: Mona Irens hobbykrok: http://monairens.blogspot.com/2009/06/skjortekort.html

Slik ble kortet seende ut til slutt:



PS: Diktet er hentet fra: http://www.skriftenpaaveggen.no/osc/


Mine nyttårsforsett!

Mine nyttårsforsett for hobbyene mine:

1. Holde på mer med hobbyene mine...brukt alt for lite tid på dem :D 

2. Kjøpe minst 10 nye stempler...den blir lett.....har jo løst på flere enn det:D

3. Strikke noe annet enn dukkeklær.......kanskje ett par læsta, skjerf eller noe :D

4. Lage ihvertfall en hjemmelaget julegave.......ble desverre ingen i år :D Nøkkelen er vel å begynne tidlig.

5. Prøve noe nytt/lære noe nytt......kanskje lage ett kort jeg ikke har lagd før, strikke noe jeg ikke har stikket før, eller bare lære meg en teknikk av noe slag.....kanskje jeg skal prøve å begynne å sy.....tiden vil vise...kanskje eg lærer meg masse nytt...hvem vet:D 


Ønsker alle
ett riktig 
Godt Nytt År 
i